21 /03 /2016
project

Techniekhavo

De Techniekhavo combineert elementen van vmbo-techniek en havo om met praktische leerstijlen kansen te bieden en specifieke competenties te ontwikkelen. De verwachting is dat dit leerlingen motiveert, uit- of afstroom voorkomt en doorstroom naar het hbo versterkt. Op drie scholen onderzoeken we of deze effecten zichtbaar zijn. 
x


Aanspreekpunt

Roxanne Korthals  

Post doctoraal onderzoeker bij het vakgroep Algemene Economie, Universiteit Maastricht.
r.korthals@maastrichtuniversity.nl

Mijn onderzoek richt zich voornamelijk op de effecten van het indelen van leerlingen in onderwijsniveaus en op de effecten van verschillen in curricula tussen onderwijsniveaus. Ik kijk met een economische invalshoek naar hoe we systeemkenmerken van ons middelbaar onderwijs en onderwijs op middelbare scholen kunnen verbeteren zodat leerlingen meer uit zichzelf halen en we kansenongelijkheid kunnen verkleinen.

Projectleden

Inge de Wolf  

Coördinerend inspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht.
i.dewolf@maastrichtuniversity.nl

Als een van de initiatiefnemers van de werkplaats, ben ik vooral enthousiast over samenwerking tussen mensen uit de onderwijspraktijk, wetenschappers en collega's uit het toezicht/beleid. Mijn rol is het (helpen) organiseren van deze samenwerking. Ook bewaak ik dat de projecten voldoende opleveren voor alle betrokkenen. Ik timmer zelf ook mee bij enkele projecten, begeleid promovendi en ben actief in het verspreiden van nieuwe inzichten (in wat werkt in het onderwijs en toezicht/beleid).

Contactinformatie

Tongersestraat 6
6211 LM Maastricht
Telefoon: +31 43 388 36 20 

Stuur ons een email

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Social

Volg ons op social media.