05 /10 /2014
project

Samen werken aan beter onderwijs

Onderwijsonderzoek doen dat aansluit bij de praktijk én wetenschappelijk onderbouwd is, blijkt niet vanzelfsprekend. Een dialoog tussen mensen in het onderwijsveld, onderwijsonderzoek en onderwijsbeleid is hiervoor van cruciaal belang. Maar hoe realiseer je die? Waar lopen de verschillende partijen tegenaan? 
x


Aanspreekpunt

Lex Borghans  

Hoogleraar Arbeidseconomie en Sociaal Beleid • General Economics 2 (Macro), School of Business and Economics
lex.borghans@maastrichtuniversity.nl

Onderwijs neemt een belangrijke plaats in in de maatschappij. Er is veel tijd en geld mee gemoeid. Terwijl het belang van goed onderwijs alleen maar groter lijkt te worden, lopen we steeds vaker tegen de grenzen aan van wat mogelijk is. Mijn onderzoek gaat over de afwegingen die gemaakt worden in het onderwijs.

Projectleden

Trudie Schils  

Programma leider Educatieve Agenda Limburg, Kennis/As-project Universiteit Maastricht Hoofdonderzoeker, vakgroep Algemene Economie, Maastricht University School of Business and Economics
t.schils@maastrichtuniversity.nl

Ik werk als onderwijseconoom aan onderzoek over onderwijs. Het onderzoek in onze onderzoeksgroep onderwijseconomie is geïnspireerd op de gedachte dat het onderwijs alleen verbeterd kan worden door een goede samenwerking tussen onderwijsveld, onderwijsbeleid en onderwijsonderzoek. Mijn rol binnen de academische werkplaats onderwijs is om deze samenwerking te stimuleren en ook om te onderzoeken hoe deze samenwerking het beste vorm gegeven kan worden. Ik ben daarnaast ook contactpersoon naar de Educatieve Agenda Limburg.

Inge de Wolf  

Coördinerend inspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht.
i.dewolf@maastrichtuniversity.nl

Als een van de initiatiefnemers van de werkplaats, ben ik vooral enthousiast over samenwerking tussen mensen uit de onderwijspraktijk, wetenschappers en collega's uit het toezicht/beleid. Mijn rol is het (helpen) organiseren van deze samenwerking. Ook bewaak ik dat de projecten voldoende opleveren voor alle betrokkenen. Ik timmer zelf ook mee bij enkele projecten, begeleid promovendi en ben actief in het verspreiden van nieuwe inzichten (in wat werkt in het onderwijs en toezicht/beleid).

Belinda Biesmans  

Projectleider / Communicatie & Marketing
b.biesmans@maastrichtuniversity.nl
+31 (0) 43 388 2025

Ik adviseer de werkplaats over uiteenlopende communicatievraagstukken. Een van deze vragen is: hoe worden we beter vindbaar en zichtbaar voor het onderwijsveld? Ik hou me bezig met de positionering van de werkplaats, ga op zoek naar de juiste middelen en geef deze ook creatief vorm. Als projectleider start ik verschillende projecten en activiteiten binnen de academische werkplaats onderwijs op, bewaak afspraken, organiseer bijeenkomsten en verzorg de communicatie hierover.

Contactinformatie

Tongersestraat 6
6211 LM Maastricht
Telefoon: +31 43 388 36 20 

Stuur ons een email

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Social

Volg ons op social media.