21 /03 /2016
project

Onderzoekend leren, techniek en creativiteit

Een groeiend aantal scholen werkt de integratie van onderzoekend leren, werken met techniek en creativiteit in het onderwijsprogramma.   Samen met een aantal scholen onderzoeken we de effecten van dit soort initiatieven op de ontwikkeling van leerlingen in verschillende vakken, op de latere studieloopbaan en het functioneren op de arbeidsmarkt. 
x


Aanspreekpunt

Lex Borghans  

Hoogleraar Arbeidseconomie en Sociaal Beleid • General Economics 2 (Macro), School of Business and Economics
lex.borghans@maastrichtuniversity.nl

Onderwijs neemt een belangrijke plaats in in de maatschappij. Er is veel tijd en geld mee gemoeid. Terwijl het belang van goed onderwijs alleen maar groter lijkt te worden, lopen we steeds vaker tegen de grenzen aan van wat mogelijk is. Mijn onderzoek gaat over de afwegingen die gemaakt worden in het onderwijs.

Projectleden

Anne Schepers  

Barbara Belfi  

Senior onderzoeker aan het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA)
b.belfi@maastrichtuniversity.nl

Ik werk aan twee onderzoekslijnen. De eerste onderzoekt de samenhang tussen de schoolkenmerken van basis- en middelbare scholen en het cognitieve en non-cognitieve functioneren van zowel de leerlingen als leraren. Ten tweede onderzoek ik hoe de inrichting van hoger onderwijsinstellingen gerelateerd is aan de latere arbeidsmarktkansen van afgestudeerden op de korte en langere termijn.

Kim van Broekhoven  

PhD kandidaat bij Research centrum voor Onderwijs en Arbeidsmarktonderzoek en de vakgroep Algemene Economie, Maastricht University School of Business and Economics
k.vanbroekhoven@maastrichtuniversity.nl

Ik werk als socioloog aan onderzoek over onderwijs. Daarin ben ik vooral geïnteresseerd in het stimuleren van creative problem solving onder leerlingen. Daaraan gerelateerd doe ik ook onderzoek naar “onderzoekend leren” in onderwijs. Dit zijn enkele 21e eeuwse vaardigheden, of 21st century skills: competenties die leerlingen nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst.

Contactinformatie

Tongersestraat 6
6211 LM Maastricht
Telefoon: +31 43 388 36 20 

Stuur ons een email

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Social

Volg ons op social media.