Startbijeenkomst kleuterbouwverlenging

Kleuterbouwver_banner.png

Vergeleken met andere landen, blijven leerlingen in Nederland relatief vaak zitten. Deels heeft dit te maken met ons systeem van tracking, maar tegelijkertijd zien we grote schoolverschillen in het aantal zittenblijvers op een school. Op sommige scholen komt het veel voor, op andere scholen nauwelijks. Verder zien we dat scholen steeds vaker experimenteren met alternatieven voor zittenblijven.

Met dit project willen we meer inzicht krijgen in de oorzaken en gevolgen van zittenblijven. Daarnaast willen we alternatieven in kaart brengen en van enkele alternatieven de effectiviteit onderzoeken. Dit project in een samenwerking tussen scholen, collega’s van het ministerie van OCW en onderzoekers van de UM en inspectie.

Startbijeenkomst • woensdag 28 september 2016

Eerste (kennismakings)bijeenkomst met genodigden. Tijdens deze eerste bijeenkomst richten wij ons op

Primair Onderwijs • Kleuterbouwverlening en doorstroom groep 2/3.

Voorlopig programma:

13.30 uur > Welkom • Kennismaking

13.45 uur > Bevindingen • Waar staan we? Wat zijn onze beweegredenen? Wat zeggen de cijfers? En wat werkt wel/niet? (diverse presentaties vanuit basisscholen, wetenschap en ministerie)

14.45 - 15.00 uur > Pauze

15.00 - 16.00 uur > Dialoog over (alternatieven voor) zittenblijven tussen basisscholen, wetenschap, ministerie en inspectie

16.00 - 16.15 uur > Afsluiting

 


Contactinformatie

Tongersestraat 6
6211 LM Maastricht
Telefoon: +31 43 388 36 20 

Stuur ons een email

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Social

Volg ons op social media.